Stipendienprogramm der Deutschen Wirtschaft 2018  ( Flyer-All-DE )

Internship Programme of German Business 2018  ( Flyer-All-EN )

Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspješnih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli kroz svoj budući radni angažman u BiH.

U okviru ovog programa studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku apsolvirati praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od 3 do 6 mjeseci. U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti kao štosu ekonomija, finansije, energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, informatika, mediji/germanistika, projektni menadžment, zaštita okoliša, arhitektura, građevina, poljoprivreda i druge. 

Program finansira Vlada SR Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privredeza istočnu Evropu. Program obezbjeđuje smještaj, putne troškove, zdravstvenoosiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj te mjesečni džeparac.

Program stipendija njemačke privrede se sprovodi po dvanaesti put na području BiH, uz podršku Predstavništva njemačke privrede u BiH (AHK BiH) kao lokalnog partnera programa.

Apliciranje je moguće do 13.11.2017. godine.

Više informacija i online prijave: www.stipendienprogramm.org <http://www.stipendienprogramm.org