Aktuelnosti

11.03.2020.

Preventivna obustava nastave na fakultetima Univerziteta u Tuzli


Obavještavaju se studenti da je Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona na osnovu preporuka Kriznog štaba Federacije BiH, a u cilju prevencije pojave oboljelih od korona virusa,…

Opširnije

06.03.2020.

Posjeta studenata Osijeku


Grupa  studenata  odsjeka  Agronomija zajedno sa profesorom Besimom Salkićem u  posjeti  Fakultetu  agrobiotehničkih  znanosti  Osijek  je imala čast  da  prisustvuje  prvom seminaru na temu  Master…

Opširnije

05.03.2020.

ODRŽANA PREDAVANJA PROF. DR. JASMINA SULJAGIĆA U SKLOPU CEEPUS PROGRAMA NA UNIVERZITETU U LÓDZU


U periodu od 22.02. do 29.02.2020. godine zaposlenik Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli Prof. Dr. Jasmin Suljagić, obavio je službeni put na Fakultet za hemiju,…

Opširnije

29.02.2020.

KOLEGA EDIN SMAJLOVIĆ, DIPL. ING. TEHNOLOGIJE, ODRŽAO PREDAVANJE NA TEMU „ULOGA HEMIJSKOG INŽENJERA/TEHNOLOGA U PROIZVODNJI PRAŠKASTIH I TEČNIH DETERDŽENATA“


Dana 28.02.2020. godine, naš uvaženi kolega Edin Smajlović, dipl. ing. tehnologije (zaposlen kao procesni inženjer u firmi DITA Industrija deterdženata Tuzla), održao je zanimljivo predavanje…

Opširnije

27.02.2020.

Puštena je u rad mini sirana u laboratoriji za Prehrambenu tehnologiju Tehnološkog fakulteta i proizveden prvi sir


U utorak, 25.02.2020.g. u laboratoriji za Prehrambenu tehnologiju Tehnološkog fakulteta puštena je u rad mini sirana i proizveden prvi sir. Svi koji su probali sir…

Opširnije

25.02.2020.

BESPLATNA RADIONICA U ORGANIZACIJI TEHNOLOŠKOG FAKULTETA POD NAZIVOM “MEĐUNARODNI SISTEMI UPRAVLJANJA KVALITETOM I ZDRAVSTVENOM SIGURNOŠĆU U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI (HACCP, IFS,…


Sistemi upravljanja zdravstvenom sigurnošću i kvalitetom u prehrambenoj industriji su preventivna mjera koja proizvođačima omogućava da proizvode zdravstveno ispravne prehrambene proizvode. U ove standarde spadaju,…

Opširnije