Puštena je u rad mini sirana u laboratoriji za Prehrambenu tehnologiju Tehnološkog fakulteta i proizveden prvi sir
U utorak, 25.02.2020.g. u laboratoriji za Prehrambenu tehnologiju Tehnološkog fakulteta puštena je u rad mini sirana i proizveden prvi sir. Svi koji su probali sir…
Opširnije
BESPLATNA RADIONICA U ORGANIZACIJI TEHNOLOŠKOG FAKULTETA POD NAZIVOM “MEĐUNARODNI SISTEMI UPRAVLJANJA KVALITETOM I ZDRAVSTVENOM SIGURNOŠĆU U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI (HACCP, IFS,…
Sistemi upravljanja zdravstvenom sigurnošću i kvalitetom u prehrambenoj industriji su preventivna mjera koja proizvođačima omogućava da proizvode zdravstveno ispravne prehrambene proizvode. U ove standarde spadaju,…
Opširnije
POZIV NA PREDAVANJE NA TEMU „ULOGA HEMIJSKOG INŽENJERA/TEHNOLOGA U PROIZVODNJI PRAŠKASTIH I TEČNIH DETERDŽENATA“, KOLEGE EDINA SMAJLOVIĆA, DIPL. ING. TEHNOLOGIJE
Sa zadovoljstvom pozivamo sve studente, saradnike i nastavnike Tehnološkog fakulteta, kao i sve zainteresirane, da prisustvuju zanimljivom predavanju uvaženog kolege Edina Smajlovića, dipl. ing. tehnologije,…
Opširnije
STUDENTI ČETVRTE GODINE STUDIJSKOG PROGRAMA HEMIJSKO INŽENJERSTVO I TEHNOLOGIJE (USMJERENJE HEMIJSKO INŽENJERSTVO I TEHNOLOGIJA) OBAVILI PRAKTIČNU VJEŽBU U FABRICI ZA…
Dana 19.02.2020. godine realizirana je praktična vježba studenata četvrte godine studijskog programa Hemijsko inženjerstvo i tehnologije, usmjerenja Hemijsko inženjerstvo i tehnologija, u Fabrici za proizvodnju…
Opširnije
KOLEGA MUGDIN IMAMOVIĆ, DIPL. ING. TEHNOLOGIJE, ODRŽAO PREDAVANJE NA TEMU „HEMIJSKI INŽENJER U PROCESU PROIZVODNJE CEMENTA“
Dana 29.01.2020. godine, naš uvaženi kolega Mugdin Imamović, dipl. ing. tehnologije (menadžer kontrole kvaliteta u Fabrici cementa Lukavac), održao je zanimljivo predavanje na našem fakultetu…
Opširnije
Održano predavanje na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Tuzli u okviru Erasmus+ programa
U okviru Erasmus+ programa uspostavljena je saradnja između Univerziteta u Tuzli i Pamukkale Univerziteta u Turskoj. U sklopu te saradnje, Prof. Dr. Arzu Yakar sa…
Opširnije